UŞAK / MERKEZ - Vali Ali Fuat Güven İlkokulu

İNTERNET BAĞIMLILIĞI

İnternet Bağımlılığı Nasıl Anlaşılır?

İnternet bağımlılığı için henüz bir resmi kurum ya da Dünya Sağlık Örgütü patolojik bir tanımlama yapmadı.  Ayrıca her çocuk ya da ergenlik döneminde internet ve sosyal medyada vakit geçiren kişinin internet bağımlısı olduğu algısı yanlıştır.

İnternet bağımlısı olan kişilerin göstereceği davranışlar genel hatlarıyla şu şekilde olacaktır;

• Telefon, tablet ya da bilgisayarı kapatma konusunda sorunlar yaşar.
  • Bir ekran karşısında vakit geçirmediği zamanlarda mutsuz olur ve gergin bir ruh haline bürünür.
  • Ekran başında uzun bir süre vakit geçirmesine bağlı olarak duruş bozuklukları görülür.
  • İnternette vakit geçirebilmek için sosyal hayatını kısıtlar.
  • İnternette vakit geçirebilmek için yemek öğünü atlama ya da kişisel temizliği geciktirme gibi davranışları gerçekleştirir.
  • Okul zamanlarında akademik başarısında bir düşüş gözlenir.
  • Zamanı kullanmayla ilgili sorunlar yaşar.
  • Yaşıtlarıyla oyun oynama ya da spor yapma gibi fiziksel aktivitelerde belirgin bir azalma görülür.

06-10-2023

Yayın: 06.10.2023 - Güncelleme: 06.10.2023 14:45 - Görüntülenme: 53